Vi utför antikroppstester för Covid-19.

Antikropparna uppträder senare i sjukdomsförloppet. Vi vill därför att du varit symtomfri i minst 2 veckor för att undvika risken för ett falskt negativt svar. Testet är ett snabbtest (stick i fingret), du får svar på ca 10 minuter. Testet kostar 750kr.

Corona

Hos oss kan du boka tid för din vaccination. Då slipper du sitta tillsammans med andra i ett väntrum. Vi är noga med att sprita kontaktytor och vi går självklart inte till jobbet om vi inte är helt friska. Vaccination är möjlig hos oss även som riskgrupp med andra ord.

På grund av rådande omständigheter ber vi om visad hänsyn mot oss och våra kunder. Vänta med vaccinationen om du känner dig sjuk eller har förkylningssymtom. Medföljande syskon eller vänner ber vi vänta utanför för att minska antalet kunder i vårt väntrum.

Det finns inte något vaccin mot Corona än men tillhör du en riskgrupp är det klokt att skydda sig genom att vaccinera sig mot pneumokockutlöst lunginflammation. Lunginflammationer kommer tyvärr ofta som en följd av virusutlöst sjukdom och pneumokocker kan ge allvarlig sjukdom.
Det finns två vacciner; Prevenar 13 skyddar mot lunginflammation, den kostar 750kr och kan tas av personer i alla åldrar. Pneumovax skyddar i ca 5 år och kan ej fyllas på, den skyddar inte mot lunginflammation men hjälper mot de följdsjukdomar en lunginflammation kan ge. Detta vaccin är gratis för riskgrupper.

TBE

Vintern har varit varm och fästingarna har varit vakna sedan länge. Det är därför hög tid att påbörja din TBE vaccination. Vem vill konkurrera om en sjukhusplats bara för att man “glömt” sin vaccination?

HPV vaccin

Alla flickor i skolålder erbjuds idag gratis HPV vaccination. Från och med 2019 erbjuds de Gardasil 9, ett välbeprövat vaccin som skyddar mot 75% av all HPV orsakad cancer.

HPV orsakar förutom cancer i slemhinnorna (svalg, vagina, penis, anus och livmoderhals) även kondylom. Det är därför viktigt att både flickor och pojkar vaccineras, helst före sexualdebut för att undvika onödig smitta. Det går inte att vaccinera bort HPV virus du redan smittats av men vaccin i vuxen ålder skyddar mot framtida smitta varför de som inte lever i ett fast förhållande rekommenderas vaccination även som äldre.

Pojkar födda 2009 och framåt kommer inkluderas i barnvaccinationsprogrammet från och med 2020, någon catch up för äldre gossar är idag inte bestämd.

Är dina söner vaccinerade?

Student i stan?

Vi ger dig 10% studentrabatt på alla våra vaccinationer.

Tycker du att vattkoppor är något som dina barn “ska ha”?

Tänk om.

Vattkoppsvaccination görs redan i många delar av världen, det är ett väl beprövat och säkert vaccin.

Förutom lidande för barnet och VAB för dig eliminerar vattkoppsvaccination även risken för bältros med 80%. Du behöver dessutom inte vara rädd för att sjukdomen kommer lagom till semesterresan och förbjuder er att gå ombord på flygplanet.

Det är ju inte så tokigt.

Har ni frågor om er vaccination?

Välkommen in, att fråga är alltid gratis.

Caisa och Anna

Följ oss på Facebook