Covidvaccin och reseintyg

Aktuellt gällande covidvaccination hos oss

Vi utför covidvaccinationer på uppdrag av regionen. Vi följer därför regionens riktlinjer och erbjuder samma vaccin som dem.

Vi har Pfizers uppdaterade vaccin BA.5 till dig som behöver dos 3 och framåt. Ska du grundvaccineras med dos 1 – 2 erbjuds Pfizers första vaccin.

Covid vaccin är gratis i Sverige, så även hos oss. Rekommendationerna för covidvaccination uppdateras löpande, senast januari 2023. Vill du veta mer om vad som gäller för din covidvaccination kan du göra det här.

 

Covidtester 

Resecentrum Vaccinationer är anslutet till E-Hälsomyndighetens e-tjänst Covid bevis. Det innebär att ditt negativa test för covid 19 automatiskt lagras i ett covidbevis. Covidbeviset kan användas vid resor inom EU/EES. Om du har en digital brevlåda så kommer ditt covidbevis också att skickas till den. Vi rekommenderar att du skaffar en digital brevlåda (Kivra, Min myndighetspost eller liknande) innan ditt besök hos oss.
Läs mer på eHälsomyndigheten.

1. Covid-19 PCR-test inför resa; 

På grund av minskad efterfrågan utför vi inte längre PCR test.

Läs om vad din destination har för regler på Swedenabroad eller på Coronapassport

2. Covid-19 antigentest; 500 kr inkl. resecertifikat

• Vi använder snabbtest från Abbott-Panbio rapid test device (Sensitivitet: 93,3 % och Specificitet: 99,4 %) som är godkänt av WHO och EU. 
• Vi provtar bara symtomfria personer.
• Ta med pass (eller den rese-idhandling du ska använda).
• Du får svar inom 15-30 minuter. Om du önskar skickas intyget till din digitala brevlåda men du kan även få det utskrivet utan extra kostnad. 

Läs om vad din destination har för regler på Swedenabroad eller på Coronapassport.